_MG_0844

Salát s černou čočkou a granátovým jablkem

Svěžejší verze salátu s čočkou a svařeným jablkem.

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

100 g polníčku
150 g uvařené černé čočky Beluga
½ granátového jablka
1 avokádo
150 g ricotty
hrst granoly nebo opečených ořechů – nemusí být

Na zálivku:

3 lžíce olivového oleje
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Polníček nasypu do mísy a přidám čočku, zrníčka z granátového jablka a avokádo nakrájené na kousky.

2. V misce promíchám olivový olej s javorovým sirupem a podle potřeby dochutím solí a pepřem. Zálivku pak naliju na připravený salát a důkladně ho promíchám rukama.

3. Salát rozdělím na talířky a ke každé porci přidám pár lžiček ricotty. Když mám chuť, přisypu pár opečených ořechů nebo granolu.

_MG_0813

_MG_0818

_MG_0829

_MG_0833

_MG_0837

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *