Svěžejší verze salátu s čočkou a svařeným jablkem.
Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut
100 g polníčku
150 g uvařené černé čočky Beluga
½ granátového jablka
1 avokádo
150 g ricotty
hrst granoly nebo opečených ořechů – nemusí být
Na zálivku:
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
sůl a čerstvě mletý pepř
1. Polníček nasypu do mísy a přidám čočku, zrníčka z granátového jablka a avokádo nakrájené na kousky.
2. V misce promíchám olivový olej s javorovým sirupem a podle potřeby dochutím solí a pepřem. Zálivku pak naliju na připravený salát a důkladně ho promíchám rukama.
3. Salát rozdělím na talířky a ke každé porci přidám pár lžiček ricotty. Když mám chuť, přisypu pár opečených ořechů nebo granolu.